Invitam toti copiii si parintii la joaca!

In jos

Invitam toti copiii si parintii la joaca!

Mesaj  Acatrineiana la data de Mar Sept 11, 2012 12:26 am

Buna ziua!
Gasiti mai jos o invitatie pentru copiii si parintii din Bucuresti

SOS Satele Copiilor Romania:
SOS Masina cu Jucarii, sarbatoreste 10 ani de educatie prin joc


SOS Masina cu Jucarii - proiect al Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania – sarbatoreste 10 ani de educatie prin joc, sambata, 15 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, alaturi de partenerul oficial al proiectului, Fundatia Vodafone.

Ca in fiecare an, echipa SOS Masina cu Jucarii ii asteapta atat pe copii, cat si pe parinti sa sarbatoreasca impreuna 10 ani de activitate. Anul acesta evenimentul va avea loc in Parcul Lumea Copiilor, incepand cu ora 16:00. Cei 4 pedagogi sociali, impreuna cu voluntarii Masina cu Jucarii, au pregatit multe surprize pe masura varstei participantilor. Astfel, cei dornici sa se joace vor avea parte de jocuri de atentie si indemanare, jonglerii, pictura pe panza cu materiale inedite, atelier de baloane de sapun, ateliere de lucru manual, stafete si jocuri de miscare si surprizele nu se opresc aici.

Ce inseamna SOS Masina cu Jucarii? 10 ani de promovare a educatiei prin joc, 4 pedagogi sociali si o masina incarcata cu multe jocuri. Inseamna activitati in parcuri si in centrele de zi si rezidentiale precum si activitati educationale in scoli. Inseamna rasete de copii, confectionare de jucarii, adulti care au redescoperit jocul si il promoveaza. Nu in ultimul rand, inseamna daruire si pasiune, ne-a spus Bogdana Neamtu, coordonator proiect.

SOS Masina cu Jucarii functioneaza din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat in educatie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006, Fundatia Vodafone Romania sustine anual proiectul SOS Masina cu Jucarii, finantand 100% activitatea acestui proiect.

In cei 10 ani de activitate, SOS Masina cu Jucarii s-a jucat cu peste 77.000 de copii si cu aproximativ 26.000 de parinti, au realizat, in parteneriat cu institutii locale si organizatii non-guvernamentale, 24 de turnee in toata tara, si peste 23 de traininguri, oferind cursuri de formare in animatie socio – educativa.

Printre cele mai importante proiecte desfasurate in acesti ani, in parteneriat cu scolile de stat, amintim:

“Un dar mic, un gest mare” – avand drept scop sensibilizarea elevilor cu privire la dificultatile pe care le intampina copiii din familii dezvantajate si promovarea unui spirit de implicare si intrajutorare.
“Voios si sanatos” cu scopul transmiterii unor informatii de baza in domeniul igienei personale si a alimentatiei si fixarea acestora prin activitati ludice.
“Sa redescoperim miscarea” avand drept scop promovarea miscarii si a jocurilor cu caracter sportiv ca mijloc educativ-recreativ de mentinere a sanatatii
“Prietenii mediului” cu scopul sensibilizarii copiilor cu privire la problemele actuale ale mediului inconjurator si insusirea prin joc de catre acestia a unor notiuni elementare despre mediul inconjurator si protectia acestuia
“Atentie! Se circula!” cu scopul transmiterii unor informatii de baza despre circulaţia rutieră in cadrul unor activitati ludice, educarea elevilor în vederea unei circulaţii corecte, disciplinate pe drumurile publice.
“Am drepturi, dar sunt si responsabil!” avand drept scop educarea elevilor prin activitati ludice pentru cunoasterea drepturilor lor si a responsabilitatilor pe care le au, in conformitate cu prevederile Conventiei Drepturilor Copilului.

Prin intermediul jocului, SOS Masina cu Jucarii ii implica pe copii in diverse activitati cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa isi dezvolte imaginatia, atentia, memoria, capacitatea de concentrare, creativitatea, increderea in sine, simtul dreptatii si egalitatii, abilitatile motrice. Un accent important in cadrul activitatilor cade pe intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, integrarea si relationarea in cadrul grupului, imbunatatirea relatiei cu parintii, profesorii, educatorii, exersarea empatiei si a tolerantei. De asemenea, favorizeaza socializarea si promoveaza jocurile de grup care ii aduc impreuna atat pe copii, cat si pe adulti (indiferent de sex, religie, etnie etc).Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. De peste 60 de ani în lume şi de 20 de ani în România, intervenim oriunde există un copil şi o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, reţea caritabilă prezentă în 133 de ţări ale lumii.

Despre Fundatia Vodafone
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 14 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 600 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe site-ul fundatiei si pe fagina de Facebook a acesteia.

Acatrineiana


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum