Copiii nostri si sportul

In jos

Copiii nostri si sportul

Mesaj  Onush la data de Sam Oct 10, 2009 11:00 am

Desi majoritatea dintre voi aveti inca bblusi mititei cred ca este un articol general valabil pentru acum si mai tarziu ...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ce sport i se potriveşte copilului
de Ramona Dragomir
Sâmbătă, 10 Octombrie 2009

Înotul îi ajută pe copii să depăşească momente critice, baschetul le creşte precizia, iar baletul le conferă o prezenţă elegantă.

„La ce sport să-mi înscriu copilul ca să-l dezlipesc de calculator?” Este întrebarea care stă pe buzele multor părinţi la început de an şcolar.

Ofertele cluburilor sunt variate, iar preţurile sunt destul de accesibile. Practicarea unui sport nu fereşte copilul doar de sedentarism, ci îl ajută să-şi dezvolte abilităţi care îi vor fi necesare în viaţă: învaţă să se controleze şi să ia decizii în momente dificile, iar spiritul de echipă îi face sociabili.

Din punct de vedere psihologic şi mental, sportul îi învaţă pe copii cum să-şi întărească voinţa, rezistenţa şi concentrarea, dar şi cum să-şi controleze stresul şi suferinţa prin care ar putea să treacă şi mai târziu în viaţă.

„Sportul îi ajută pe copii să aibă o prezenţă elegantă, să fie dis ciplinaţi, iar competiţiile la care participă îi motivează să ajungă printre primii”, enumeră dintre beneficii
Iuliana Rizescu, fostă balerină la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, din Bucureşti.

Înainte de a decide către ce sport să-şi îndrume copiii, părinţii trebuie să ţină cont de vârsta lor şi de înclinaţiile pe care le au. În nici un caz copilul nu trebuie obligat să facă performanţă, recomandă psihologii.

Înotul, recomandabil după vârsta de 5 ani

„Datorită înotului, copiii învaţă să depăşească momentele critice în care ei cred că nu o să reuşescă şi sunt tentaţi să cedeze, ceea ce le dă încredere. Învăţă să fie învingători, dar să şi piardă”, descrie avantajele acestui sport antrenorul Cătălin Becheru, de la Clubul Sportiv Aqua Team, din Bucureşti.

Frecvent, micuţii care fac înot au blocaje pentru că nu reuşesc să bată apa cu picioarele sau să stea cu capul sub apă, spre exemplu. În astfel de momente, sunt învăţaţi de antrenori să nu cedeze şi să lupte pentru a-şi învinge teama. Vârsta minimă de la care copiii pot începe să se familiarizeze cu înotul este 5 ani.

„Abia după o perioadă de un an au capacitatea să-şi coordoneze braţele, picioarele şi respiraţia pentru a învăţa să înoate corect”, mai spune antrenorul Cătălin Becheru.

•Tariful minim pentru o şedinţă de o oră de înot este de 20 lei, variind în funcţie de mărimea şi amplasarea bazinului. Pe măsură ce copiii au performanţe, suma se micşorează, pentru că sponsorizările pot acoperi o parte din costuri.
Tir cu arcul ca să se concentreze la teme

Tirul cu arcul este un sport recomandat după ce copilul a împlinit 7-8 ani, pentru că este nevoie ca musculatura spatelui şi a braţelor să fie suficient de dezvoltată pentru a întinde un arc.

Practicarea acestui sport ajută micuţul să-şi dezvolte abilităţile legate de echilibru, coordonare şi perseverenţă.

„Copilul va trebui să-şi cultive răbdarea şi atenţia, mărindu-şi treptat capacitatea de concentrare”, explică Codruţa Angelescu, preşedinte Kinetik Club, din Capitală. Concentrarea de la antrenament se prelungeşte şi acasă, copiii fiind mult mai atenţi atunci când îşi fac temele. „Acest sport cultivă prin excelenţă o postură cu spatele drept şi capul sus, care se reflectă şi în atitudinea interioară”, mai adaugă Codruţa Angelescu.

•Preţul unui abonament pentru tir se ridică la 120 lei pe lună, cu două antrenamente pe săptămână. La Kinetik Club există tarife speciale pentru cuplul părinte-copil, mulţi părinţi dorind să practice acest sport, ca hobby sau chiar să facă performanţă.

„Baschetul îi ajută să crească armonios”
Un sport care îmbină fineţea, precizia şi fantezia exerciţiilor tehnice şi tactice, extrem de benefic copiilor, este baschetul. Prinderea mingii, pasarea sau alergarea printre jaloane se reflectă în dezvoltarea fizică şi psihică a micuţilor.

„Baschetul îi ajută să crească armonios şi să se integreze mult mai uşor în societate”, este de părere antrenorul Andreea Ionescu, de la Clubul de Baschet „Laguna”, din Capitală.

De regulă, baschetbaliştii se diferenţiază de alţi sportivi prin talia lor înaltă, însă copiii sunt primiţi fără ca înălţimea să fie un criteriu. „După o oră şi jumătate de antrenament, copiii sunt foarte obosiţi şi astfel îşi ajută corpul să se odihnească şi să se hrănească sănătos”, spune antrenorul Sorin Dragomirescu, de la Clubul de Baschet „Laguna”. Acest club are zece locuri de antrenament în Capitală.

•Tariful lunar pentru un copil este în jur de 80 de lei, bani în care sunt incluse trei antrenamente săptămânale. Taxa poate fi mai mare în funcţie de zona unde este amplasată sala şi de nivelul de performanţă la care ajunge copilul.
OFERTE VARIATE

De la balet la arte marţiale şi sărituri

Pe lângă faptul că le dă copiilor posibilitatea să câştige încredere în sine, baletul îi ajută să-şi dezvolte cultura muzicală. Mai toate centrele unde se ţin cursuri de balet oferă şi spectacole pe parcursul anului, ceea ce motivează foarte mult copiii.

„Baletul îi ajută să aibă o prezenţă elegantă, iar competiţiile îi motivează să ajungă printre primii”, crede Iuliana Rizescu, fostă balerină.

Cursurile de balet nu se recomandă astmaticilor şi celor care au probleme grave de sănătate, pentru că trebuie să depună efort ridicat şi să facă sărituri care necesită multă energie.

•Tariful lunar este în jur de 120 lei şi include două şedinţe pe săptămână. Pe lângă aceşti bani, trebuie să luaţi în calcul şi alte câteva sute de lei pentru rochii
, body-uri speciale, dresuri albe şi opincuţe, care nu intră în preţ.
Un sport indicat copiilor care iubesc săriturile e kangoojumps. Este, de fapt, gimnastică aerobică, practicată cu nişte ghete speciale, care îi protejează împotriva problemelor la articulaţii. „Este distractiv, energic deoarece îmbină mişcarea cu dansul”, explică Dana Beltichi, director la Institutul Lotus Sport, Bucureşti. Kangoojumps ajută la dezvoltarea muşchilor, conferind corpului o formă frumoasă.

•Tariful pentru copii este de 25 de lei pe şedinţă şi se poate face de patru ori pe săptămână. Nu se recomandă micuţilor care poartă ochelari.CALITĂŢI NECESARE. Fetele pasionate de dans sunt candidate excelente pentru cursurile de balet

Aikido pentru nărăvaşi

Aikido este o artă marţială japoneză, recomandată celor mai mari de 7 ani.

„Copiii nu mai sunt obişnuiţi cu mişcarea pentru că familia nu le mai rezervă timp, se joacă puţin în aer liber şi nu au timp să îi educe suficient”, spune antrenorul Ion State, de la Aikido Club Constanţa.

El susţine că acest sport reuşeşte să disciplineze un copil „nărăvaş”, iar personalitatea micu ţului se întăreşte, devenind mai sigur pe el. În plus, la acest sport pot participa şi copii cu dizabilităţi, cei cu tente autiste sau cu retard minor, antrenorul fiind ajutat de kinetoterapeut şi un psiholog.

•Tariful este de aproximativ 50-70 lei pe lună, cu trei şedinţe pe săptămână.
DE LA 5 ANI

Scrima ajută copilul să ia decizii rapide şi să-şi dezvolte îndemânarea

Dacă vă tentează să daţi copilul la un curs de scrimă, e bine de ştiut că îl ajută să-şi ascută simţurile, timpul de reacţie şi reflexele. Pentru că este singur în faţa adversarului, copilul îşi va dezvolta şi abilitatea de a lua decizii rapide, fiind presat de timp.

„Se dezvoltă îndemânarea, coordonarea întreagă a corpului la nivel vizual, acustic. Important este că scrima şi disciplinează un copil”, explică Adrian Ficker, antrenor la Clubul de Scrima „Spada”, de la Colegiul „Cantemir Vodă”, din Capitală.

Pe lângă abilităţile de coordonare şi de concentrare, copilul îşi îmbunătăţeşte şi rezistenţa fizică. În timpul unui antrenament, se ard multe calorii şi sunt solicitaţi în mod deosebit muşchii picioarelor, ai mâinii şi abdomenul.

Antrenorii de scrimă susţin că vârsta optimă pentru ca un copil să se apuce de acest sport este de 5 ani. Micuţii au nevoie de un echipament special, confecţionat din burete de plastic şi alte materiale uşoare, iar spada se face din spumă.

•Clubul de Scrimă „Spada” oferă gratuit
acest echipament copiilor sub 10 ani, dar şi celor care fac cursuri de iniţiere. Pentru cei care practică acest sport pe o durată mai lungă, echipamentul costă în jur de 1.200 lei.


•Antrenamentul la copii mai mici de 10 ani este recomandat o dată pe săptămână. Preţul abonamentului lunar este în jur de 100 euro, preţ care variază în funcţie de vârstă şi grupele în care sunt împărţiţi.

„Copiii trebuie să aleagă scrima dacă le place duelul. E un joc ce implică gândirea strategică”, mai spune antrenorul.

"Părinţii trebuie să le ofere copiilor câteva variante de sporturi din care micuţii să aleagă. Copilul trebuie să fie acela care decide ce sport vrea să facă."
Andreea Dumitrescu, psiholog


SFATUL PSIHOLOGULUI

Sport de plăcere, nu din obligaţie


În alegerea unui sport pentru copilul lor, părinţii trebuie să ţină cont de vârsta acestuia, de cât timp şi câţi bani au la dipoziţie.

De regulă, părinţii hotărăsc ce sport să facă micuţul lor, însă există riscul ca el să refuze să-l mai practice, dacă nu-i place.

„Părinţii trebuie să le ofere copiilor câteva variante din care el să aleagă, iar copilul este cel care decide”, recomandă Andreea Dumitrescu, psiholog psihoterapeut la Centrul Mindcare, din Capitală.

Dacă micuţul refuză să mai meargă la antrenamente, trebuie să analizaţi motivele acestei situaţii: este din cauza colegilor, a antrenorului sau, pur şi simplu, nu-i place sportul ales.

„Dacă părinţii îi condiţionează performanţele, copilul va fi mult mai presat şi sportul nu va mai fi o plăcere, ci o obligaţie”, mai spune psihologul.

În cazul în care copilul trece prin înfrângeri sportive, trebuie învăţat atât de părinţi, cât şi de antrenori să suporte eşecul şi să facă un efort să depăşească momentul

_________________
Now I'm not looking for absolution,
Forgiveness for the things I do.
But before you come to any conclusions,
Try walking in my shoes.
avatar
Onush

Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  Lore la data de Dum Oct 11, 2009 3:55 am

sunt de accord cu tine. Trebuie sa ne gandim la asta. Energia copilului trebuie sa fie consumata intr-un fel pozitiv si daca se poate si constructiv. Eu nici acum nu inte;eg de ce maica-mea nu ma lasa sa practic nici un sport, explicatia acum este ca avea mintea prea odihnita. Pana la urma am optat pentru un liceu cu profil sportiv( unde din fericire am avut ocazia sa le cunosc pe gimnastele noastre talentate- Deva) si unde am alergat pe Cetate pana mi-au sarit capacele. Dar m-am miscat, cel putin 2 ore pe zi si ma simteam excelent.

Acum nu m-ai ma misc aproape deloc. Am inceput insa sa o duc pe T la gradinita cu bicicleta. A fost horror in prima zi pedalam de 3 ori si imi odihneam picioarele apoi

Ma gandesc serios la asta. Insa in Orastie nu stiu cate optiuni as avea :)
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  vanilla_baby la data de Lun Oct 19, 2009 3:15 am

poate o sa radeti de mine sau o sa ziceti ca sunt exagerata
dar eu am o temere legata de sport: anume ca i-ar placea atat de mult incat ar vrea sa faca sport de performanta, idee care imi displace total.
sportul de intretinere sau de distractie mi se pare bine venit dar mi-e groaza cand ma gandesc la antrenamente zilnice, competitii, epuizare pentru o bucata de metal....
avatar
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  LaboratorDeFamilie la data de Lun Oct 19, 2009 3:55 am

Vanilla, copiii nu devin ambitiosi si atat de persistenti pe performanta de la sine, doar daca au un adult in spatele lor care sa ii "impinga". Daca fac sport de performanta din proprie initiativa, au rezistenta pe perioada lunga si nu e numai o "faza" atunci ai cazul fericit sa ai un copil cu talent extraordinar care stie sa decida pentru sine ce e bine si ce nu.

(Eu am fost sportiva de performanta, am abandonat insa in favoarea artei si a studiului si m-am simtit foarte aiurea dupa ce am incetat: o facusem nu pentur placere ci ca sa demnonstrez ca ai mei pot fi mandri de mine. Ei nu m-au intrebat nici o secunda daca imi place ce fac ci m-au dus consecventi la antrenamente, competitii., mi-au sarutat medaliile si plans la orice otita cand nu puteam participa la concurs...)

Stiu exemplul grozav al schioarei croate Janica Kostelic, tatal ei a fost foarte ambitios cu fratele ei. Janica s-a antrenat cu el cot la cot, dar tatal ei era fixat pe fratele ei, nu i-a dat importanta. Cand ea pe cont propriu a decis ca participa la concursuri a luat toate medaliile si pocalele fratelui ei de sub nas, a castigat toate olimpicele, toate europenele etc. cu o relaxare de zile mari. A refuzat ca tatal ei sa ii fie trainer!

Nu de mult a anuntat ca si-a facut placerea, acuma vrea sa intemeieze o familie. Tatal ei, disperat, dadea interviuri ca isi iroseste geniul si talentul. Janica zicea ca vrea sa fie om nu masina de performanta.

Cand motivatia pentru sport nu e una pur interioara, avem de a face cu egouri umflate pana la maxim, Goran Ivanisevic, Oliver Khan, Boris Becker etc. erau faimosi ca faceu urat de tot cand nu castigau "cand nu-si primeau jucaria".

Pentru increderea in sine (self esteem) e bun sportul, instrumentul, etc. Dar pentru a-si simti adevarata valoare de om, pentru valoarea integritatatii proprie (self consciousness) sportul sau orice performanta nu au nici un efect, dimpotriva distorsioneaza.


Fara incredere in sine intacta poti trai destul de ok, fara valoarea integritatii proprii suntem masini la dispozitia oricui!

Parerea mea, oricum...

LaboratorDeFamilie


Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  vanilla_baby la data de Lun Oct 19, 2009 4:16 am

LaboratorDeFamilie a scris:Vanilla, copiii nu devin ambitiosi si atat de persistenti pe performanta de la sine, doar daca au un adult in spatele lor care sa ii "impinga". Daca fac sport de performanta din proprie initiativa, au rezistenta pe perioada lunga si nu e numai o "faza" atunci ai cazul fericit sa ai un copil cu talent extraordinar care stie sa decida pentru sine ce e bine si ce nu.
da, ok. am inteles
mai laboratorule, tare-mi place cum te pricepi tu sa dumiresti omu' :)
avatar
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  noamu la data de Lun Oct 19, 2009 4:57 am

Cred ca mi-ar place sa am niste copii care fac sport. Asta ca alternativa la statul in fata computerului, pasiunea exclusiva pentru toale si cluburi si alte frumuseti de activitati.
Sportul ar oferi sansa dezvoltarii fizice armonioase, disciplina, o ierarhizare a valorilor, mod de petrecere a timpului intr-un mod placut.
avatar
noamu

Taur Localizare : Sighet
Stare de spirit : n-ai vrea sa stii

http://piticiculipici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  vanilla_baby la data de Lun Oct 19, 2009 7:16 am

dar ce te faci cu sportuirle care in ziua de azi vin la pachet cu fitele, cluburile, anturajul prost si chiar drogurile si prostitutia (vezi fotbalul) sau cu tratamente inumane, anorexia sau bulimia (vezi gimnastica). evident, nu e o regula, doar un risc.
in ziua de azi sportul "nu mai e ce a fost".
performanta si gloria in sport sunt intinate (si de multe ori influentate) de interese financiare, marketing si sponsorizari sau, in cazuri grave, de dopping sau boala.
cum spunea si Laborator, cazurile in care sportul de performanta este rezultatul unui talent autentic sunt rare. si daca se intamplaca talentul sa bata intr-o zona necomerciala (sah, sarituri in apa, scrima) atunci sunt mari sanse sa fie ingropat de lipsa de fonduri, echipamente etc
nu mai vorbesc de accidentari, predispozitia la anumite boli etc

ca sanu ma lungesc prea tare: daca vorbim de sport ca modalitate de petrecere a timpului liber sau outlet de energie, sunt perfect de-acord.
mai departe insa, permiteti-mi sa am o strangere de inima
avatar
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  Onush la data de Lun Oct 19, 2009 7:01 pm

vanilla_baby a scris:dar ce te faci cu sportuirle care in ziua de azi vin la pachet cu fitele, cluburile, anturajul prost si chiar drogurile si prostitutia (vezi fotbalul) sau cu tratamente inumane, anorexia sau bulimia (vezi gimnastica). evident, nu e o regula, doar un risc.
in ziua de azi sportul "nu mai e ce a fost".
performanta si gloria in sport sunt intinate (si de multe ori influentate) de interese financiare, marketing si sponsorizari sau, in cazuri grave, de dopping sau boala.
Sportul nu a fost niciodata ce vedeam noi la televizor.
Sportul de performanta "asa cum era o data" e efort, e restrictie, este fortarea organismului mult peste propriile limite... asa ca tratamente inumane, anorexia sau bulimia nu sunt lucruri noi ... si daca stau bine si ma gandesc nici fitele ... doar ca la o alta scara.

Ce a intentionat sa comunice articolul sunt informatii despre sport ca activitate extracuriculara, prilej de a scoate copiii din casa si din fata calculatorului ... nu sport de performanta.

_________________
Now I'm not looking for absolution,
Forgiveness for the things I do.
But before you come to any conclusions,
Try walking in my shoes.
avatar
Onush

Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  noamu la data de Lun Oct 19, 2009 8:55 pm

Subscriu, Onush.
avatar
noamu

Taur Localizare : Sighet
Stare de spirit : n-ai vrea sa stii

http://piticiculipici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  vanilla_baby la data de Lun Oct 19, 2009 10:52 pm

Onush a scris:
Ce a intentionat sa comunice articolul sunt informatii despre sport ca activitate extracuriculara, prilej de a scoate copiii din casa si din fata calculatorului ... nu sport de performanta.
dadada stiu
si vad ca suntem toate in asemntiment
eu doar faceam o completare la postul meu initial, cel legat de "temerea mea". nu se voia o argumentatie impotriva articolului
avatar
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  noamu la data de Lun Oct 19, 2009 11:21 pm

Stai linistita, Vanilla, eu nu te combateam. dar nu ar fi rau nici sa faca sport de performanta, atata timp cat vine din suflet.
avatar
noamu

Taur Localizare : Sighet
Stare de spirit : n-ai vrea sa stii

http://piticiculipici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  LaboratorDeFamilie la data de Mar Oct 20, 2009 4:10 am

noamu a scris:Dar nu ar fi rau nici sa faca sport de performanta, atata timp cat vine din suflet.

Iti dau dreptate, atunci cand sufletul din care vine impulsul coincide si cu sufletul celui care face sportul si nu e sufletul ambitiei parintelui / trainerului / sponsorului etc.

Dar am mai scris mai sus, eu sunt cu sechele dupa inot de performanta (anii ´80, ca si adolescenta habar n-aveam ca eram dopata in ascuns! de catre antrenori!!!) Abea la 17,5 ani mi-au crescut sanii si mi-a venit ciclul. ETC.

LaboratorDeFamilie


Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  noamu la data de Mar Oct 20, 2009 4:21 am

Laborator! crunt!
Si fetitele f slabe au amenoree.
avatar
noamu

Taur Localizare : Sighet
Stare de spirit : n-ai vrea sa stii

http://piticiculipici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  vanilla_baby la data de Mar Oct 20, 2009 4:24 am

of doamne cat de groaznic
avatar
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  LaboratorDeFamilie la data de Mar Oct 20, 2009 5:31 am

noamu a scris: Laborator! crunt!
Si fetitele f slabe au amenoree.

Eu nu eram slaba. Eram musculoasa asa cum stiti inotatoarele. Fara tzatze, cu gat de hipopotam, fara ciclu, fara own life.

LaboratorDeFamilie


Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  Lore la data de Mar Oct 20, 2009 8:32 am

sa fii vazut voi durere la Cetate Deva, bietele gimnaste erau in stare sa isidea costumul la schimb pe o ciocolata Sareau noaptea doua etaje din camin pentru a da o tura de centru.
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  vanilla_baby la data de Mar Oct 27, 2009 9:26 am

apropo de excese si adulti inconstienti
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  AndreEa la data de Mar Oct 27, 2009 10:19 am

nu am dat sa vad link-ul de la tine draga :) dar banuiesc ca e vorba de ce am vazut ieri la stiri cu baietelul ala de 5ani!asa-i?
mie mi se pare groaznic!!!!!!!!!!!!!!!!!si ei se mandresc ca arata asa copilu la 5 ani!!!
avatar
AndreEa

Balanta Localizare : Brad/Timisoara

http://bijuteriihandmade.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  Fanica la data de Vin Dec 03, 2010 4:51 am

Salut!
La un an de la deschiderea topicului, pot sa va spun cat de bine i-a facut fiului meu inscrierea in BC Laguna (clubul de baschet pomenit in articol). Fata de baietelul slabut si timid de anul trecut, acum este un adolescent inalt si "cu personalitate". Nu-i mai este teama nici de frig, nici de apa rece si nici de sculatul cu noaptea-n cap, iar seara nu zice nici "pas" cand il ridic de la computer la ora 21.30(cand mai are timp de calculator). Partea buna la acest club este ca antrenorii se intereseaza in permanenta de situatia scolara si un copil care are rez.proaste nu mai este primit pana nu-si indreapta notele.

Fanica


Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  ancanegrescu la data de Mar Mai 06, 2014 5:03 am

fiul meu este din ce in ce mai atras de internet si de jocurile pe calculator si a inceput sa neglijeze unul din pasiunile lui....fotbalul. inainte petrecea foarte mult timp jucand in curtea scolii, iar acum sta cu orele in fata calculatorului. cine imi poate da o idee cum sa fac sa mai lase calculatorul si sa se apuce iar de sport??

ancanegrescu


Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  ioanamaria9000 la data de Vin Mai 30, 2014 2:56 am

eu sunt de parere ca orice sport practicat este util pentru sanatatea copiilor,dar si a adultilor.

ioanamaria9000


Sus In jos

Re: Copiii nostri si sportul

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum